Ads Top

RESEPI ROTI JOHN DAGING


-------- BAHAN-BAHAN --------
➜ 5 keping roti sosej (dibelah memanjang)
➜ 5 bj telur
➜ sedikit hirisan daun sup dan daun bawang
-------- BAHAN INTI --------
➜ 3 bj bawang putih (diketuk)
➜ 1 bj bawang besar(didadu)
➜ 100 gm daging lembu atau ayam kisar
➜ 1 sdb rempah kari daging
➜ 1 sdk serbuk lada hitam.
-------- CARA MASAK INTI --------
➜ Tumis bawang putih hingga wangi.
➜ Tambah daging , rempah kari dan serbuk lada hitam.
➜ Tumis hingga masak.
➜ Jika terlalu kering,tambah sedikit air.
➜ Tambah bawang besar masak hingga layu sebelum ditutup api.
-------- CARA MASAK ROTI JOHN --------
➜ Pecahkan kesemua telur dalam mangkuk.
➜ Tambah inti daging dan hirisan daun sup dan daun bawang.
➜ Tuangkan campuran telur dan daging ke atas kuali leper(kuali burger).
➜ Letakkan roti yang telah dibelah tadi.
➜ Masak hingga telur dan roti masak bersama.
➜ Hidangkan bersama sos lada hitam,sos cili dan mayonis.
RESEPIKU DI @ Coretan Dapurku

No comments:

CORETAN DAPURKU. Powered by Blogger.